Intiem portret van Evelien, die sinds haar geboorte spastisch is en een sterk verlangen heeft naar seksualiteit. Nu, op haar 53ste, vindt ze de tijd rijp voor een zoektocht naar intimiteit. Maar twijfel en onzekerheid zijn nooit ver weg. Wordt ze haar innerlijke obstakels de baas?

‘Op mij zit toch niemand te wachten…’ Het is de sterke overtuiging van Evelien. Ze is spastisch, zit in een rolstoel, en de weinige seksuele ervaringen in haar leven waren teleurstellend. Maar gesprekken met haar hulpverlener Brigitte wakkeren bij Evelien het verlangen naar intimiteit aan. En dus waagt ze de sprong in het diepe.

Evelien en Brigitte gaan op zoek naar mooi ondergoed, iets wat Evelien sinds haar twintigste niet meer heeft gedragen. ‘Ik heb ineens een vrouwenlijf,’ zegt ze tegen haar spiegelbeeld terwijl ze haar nieuwe bh bekijkt. Ze bezoeken een winkel voor seksartikelen. En uiteindelijk komt ze in contact met seksverzorger Thomas, met wie ze overweegt eens af te spreken. Ze ontdekt echter dat ze op de eerste plaats zichzelf moet liefhebben zoals ze is. En dat gaat haar lang niet altijd gemakkelijk af.

Regie: Elsbeth Fraanje
Montage: Ralf Verbeek
Producent: Tangerine Tree, met BNNVARA
Muziek: Tobias Borkert