Twee regisseurs, één baanbrekende voorstelling. De mimekunstenaars Yannick Greweldinger en Dwayne Toemere werken samen met de spelers van Jeugdtheater Hofplein aan de voorstelling ‘Klaplopers’. Hun debuut op het snijvlak tussen dans, mime en theater onderzoekt een vraagstuk waar iedereen wel iets bij voelt: hoe houd je je staande in een groep?

Het idee voor de voorstelling komt voort uit een fascinatie. De makers zagen op YouTube filmpjes van massaspelen in Noord-Korea, waar twintigduizend man een dans doen voor de Grote Leider. Mooi om te zien, en zó indrukwekkend. Yannick: “Ik dacht bij het zien: wow, wat vet, dat ze dat kunnen! Maar griezelig was het ook. Het verlies van al persoonlijkheden doordat die opgingen in de massa. Je voelt als toeschouwer de pijn van het opgeven van een eigen vrijheid en een eigen identiteit om maar tot een groep te kunnen behoren.”

De muziek in het middengedeelte van de voorstelling ontstaat uit de voetstapgeluiden van de spelers. De voetstappen zijn daarvoor apart opgenomen en in de beat verwerkt.